Luontaistuotteet Via Naturale
 

Omegat: Oudot muljahtelut sydänalassa loppuivat

Rasvahapot auttoivat Tuulaa

Iisalmelainen panimotyöntekijä Tuula Pietikäinen ehti kärsiä rytmihäiriöiden kaltaisesta ikävästä muljahtelusta sydänalassaan vuosikausia, mutta nyt vaivat ovat kadonneet. Tuula kiittää siitä rasvahappokapseleita.

Tuula Pietikäinen on Iisalmen Olvilla jokapojan unelmatöissä, sillä hän lotraa päivät pitkät oluen kanssa. Tosin vain työasioissa.

- Vaikutan lähinnä mehuttamossa mutta työskentelen myös oluen suodatuksessa, hän selvittää. – Enimmäkseen työskentelen kivennäisvesien ja siiderien kanssa. Olen Olvilla töissä jo yhdeksättätoista vuotta.

Tuula on syntyisin Turusta, mutta Savon vuodet ovat tehneet sen, ettei Turun murteesta ole enää molekyyliäkään jäljellä. Tuulan aviomies tekee reissuhommia ja perheeseen kuuluu kolme aikuista tytärtä, joista enää nuorimmainen on kotona. Hänkin on jo lähtökuopissa.

Tuula tekee raskasta kolmivuorotyötä, joka on stressaavaa jo pelkästään työaikojensa puolesta. Niinpä häntä on jo useamman vuoden ajan vaivannut omituinen tukkoinen olo, johon on liittynyt rytmihäiriön tapaista sydämentykytystä. Tuula on käynyt tuntemustensa takia lääkärissä ja häneltä on otettu sydänfilmikin, mutta mitään vikaa ei ole löytynyt. Hänen käteensä on lyöty niin sanotut terveen paperit. Oireet ovat silti jatkuneet.

- En saanut lääkäriltä edes mitään lääkkeitä, kun kerran vaivaakaan ei löytynyt, hän naurahtaa. – Tuntemuksia tuli kuitenkin koko ajan, ja etenkin silloin, jos otin vaikkapa äkkipyrähdyksen juosten. Olen aina ollut liikunnallinen ihminen. Tuntemuksia tuli melkein päivittäin.

Sitten Tuula päätti kääntyä luontaistuotteiden puoleen. Hän näki lehdestä ikinuoren Aira Samulinin mainostavan rasvahappoja ja päätti itsekin kokeilla. Tuula aloitti Omegat-nimisen valmisteen nauttimisen alkuvuodesta 2004. Hän rupesi ottamaan kaksi kapselia päiväruuan yhteydessä.

- Kun olin syönyt yhden paketin, oireet olivat kadonneet. Lopetin joksikin aikaa sen jälkeen niiden syömisen, ja tuntemuksia alkoi taas ilmaantua. Sen jälkeen kun aloitin taas Omegat-kapselien ottamisen, minkäänlaisia oireita ei ole enää ilmaantunut, Tuula kertoilee tyytyväisenä.

- Aion jatkaa niiden syömistä ihan varmasti! Nyt lenkillä käydessäkin on jotenkin helpompi hengittää, henki kulkee paremmin kuin ennen. En oikein itsekään ymmärrä tätä, mutta se on kuitenkin varma juttu, ettei kohtauksia enää ole tullut. En ole puhunut asiasta lääkärin kanssa.

Omegat-kapselit ovat tuoneet Tuulalle mukanaan toisenkin mukavan asian.

- Olen hyvin allerginen kissalle, koiralle ja huonepölylle. Minulla on myös hyvin kuiva iho, mutta rasvahappokapselien myötä myös ihoni on alkanut voida paremmin. Se ei enää kuivu yhtä herkästi kuin aikaisemmin enkä tarvitse niin hirveästi rasvaa.

Vaikka Tuula saa työssään liikuntaa kulkiessaan tehtaan eri osastoilla, hän harrastaa liikuntaa myös vapaa-aikoinaan. Hän lenkkeilee ja jumppaa ja hän aloitti kolmisen vuotta sitten myös avantouinnin, jota hän luonnehtii hyväksi, halvaksi ja virkistäväksi harrastukseksi. Avantouinti pistää veret kiertämään ja tekee Tuulan mielestä aivan mahtavan olon. Flunssista ei ole viime vuosina ollut tietoakaan.

Omegat-rasvahappokapseleissa on omegoita oikein roppakaupalla: on kolmosta, kuutosta, seiskaa ja ysiä. Nämä kaikki ovat aivan yhtä tärkeitä ja niitä tarvitaan oikeassa suhteessa toisiinsa, jotta sekä fyysinen että ennen kaikkea psyykkinen kunto pysyisivät kohdallaan. Uusimmat tutkimukset puhuvat rasvahappojen merkityksestä esimerkiksi skitsofrenian, ADHD:n, lasten oppimisvaikeuksien, masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien ehkäisemisessä ja hoidossa.

Nyt voidaan yhdellä ja samalla valmisteella varmistaa sydämen, ihon, limakalvojen ja aivojen hyvinvointi. Ihmiskehon on saatava kaikkia neljää omega-sarjan rasvahappoa riittävästi ja tasapainoisesti. Omegat sisältää tyrni-, helokki- ja kalaöljyä, herukan ja pellavan siemenöljyä sekä myös tärkeää D-vitamiinia. Omegat-kapseleissa ei ole liivatetta vaan pehmytkapseli on valmistettu kasviraaka-aineista. Omegat ei sisällä sokeria, hiivaa, väriaineita tai gluteiinia.


Teksti: Reijo Ikävalko / Terveys-Hymy


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU