Luontaistuotteet Via Naturale
 

Nokkos-kalkki-Inkivääri: Marikan oikea polvi on taas ihan terve

"Pystyn vaikka konttaamaan ympäri huonetta"

Turkulainen Marika Vaahtera ehti tuskailla vuosikaudet kipeän polvensa kanssa, kunnes hän löysi avun. Sama apu on tepsinyt myös hänen liikenneonnettomuudessa kipeytyneeseen olkapäähänsä ja oikeaan lonkkaansa.
- En voinut mennä edes polvilleni, hän toteaa. – Mutta nyt painelen muksujen kanssa pitkin lattioita vaikka kontaten!

Marika Vaahteralla, 32, on ollut jalkojensa kanssa monenlaisia ongelmia. Ensinnäkin molemmat nilkat olivat sen verran yliliikkuvaiset, että niistä otettiin pois pätkä nivelsidettä.
- Nilkat pettivät alta aina kun lähdin hiukankin reippaammin kävelemään tai juoksemaan, hän selvittää. – Arvelen tämän vian tulleen aikoinaan voimistelusta.
Marika on nykyaikana harvinaisen suurperheen äiti, sillä kotijoukkueeseen kuuluvat Juuso, 8, Joona, 6, Jasu, 3, ja perheen seuraavan tulokkaan pitäisi syntyä maaliskuun lopussa. Hänen sukupuolestaan Marika ei vielä tiedä.
- Kohta on kentällinen valmiina, hän nauraa. – Kaksi vanhinta pelaa jo jalkapalloa isänsä valmennuksessa.
Marika itse työskentelee Turun kaupungin palveluksessa Kurjenlinnan sairaalan askartelussa, missä hän puuhailee lähinnä vanhusten kanssa. Marika on käynyt kauppaoppilaitoksen, mutta hän ajautui merkantiksi valmistumisensa jälkeen työllistämistöiden kautta nykyiselle alalleen. Lapsikatras on pitänyt huolta siitä, että äiti on askarrellut myös kotioloissa. Marikan aviomies Petri, 33, suunnittelee työkseen laivan moottorin osia.
Marikan oikea polvi alkoi vihoitella aivan viattoman tuntuisesta tapahtumasta vuonna 1996. Perheen esikoispoika oli tuolloin juuri syntynyt.
- Nousin olohuoneen sohvalta. Olin pitänyt oikeaa jalkaani takapuolen alla, ja jalka pamahti omituisesti lukkoon. Pian sen jälkeen se alkoi turvota. Välillä se turposi enemmän, välillä vähemmän, ja joskus se saattoi pitää neljäkin kuukautta paussia, jonka jälkeen minun piti seuraavan kolmen kuukauden ajan käydä punkteerauttamassa sitä viikon välein.
Marikan polvi leikattiin pari vuotta sitten, sillä turpoamisesta ei tullut loppua. Operaation yhteydessä todettiin myös varsinainen vaivan syy: polvessa on nivelruston poikkeava pehmentyminen, joka aiheuttaa kipua, turvotusta ja ennenaikaista lumpionivelen kulumista.
- Mutta vasta leikkauksen jälkeen se turposi ihan mahdottomaksi, Marika huokaa. – Olin itkuherkkä ja pinna kireänä. Koko ajan särki ja kolotti enkä pystynyt tekemään yhtään mitään. Paruin kotona, että kui helvatti mä tuommoiseen leikkaukseen tulin menneeksikään, kun sen piti parantaa mutta polvesta tulikin kahta kamalampi.
- En voinut edes kontata lastenhuoneessa muksujen kanssa, sillä en pystynyt olemaan polvillani. Ei siitä tullut yhtään mitään, sillä polveen sattui niin kamalasti. Erityisen ilkeä polvi oli kaikissa ylämäissä.
Sitten kuvaan astui Marikan äiti Soile Karanko, joka kertoi ubikinonin rytmihäiriöitä poistavista ominaisuuksista Terveys-Hymyn numerossa 8/2004. Äidillä oli ratkaisu tyttären polviongelmiinkin.
- Äiti kysyi minulta, olinko koskaan kuullut Nokkos-Kalkki-Inkivääri+Vihersimpukka –nimisestä tuotteesta. Hän kertoi omien selkä- ja olkapääsärkyjensä parantuneen sen avulla. Minä kuitenkin tuumasin, että juttele sinä vaan, ja kalliitakin ne ovat.
- Kerran äiti sitten yllätti ja toi pari pakettia. Hän ilmoitti lyhyesti, että nyt rupeat syömään näitä, ja jonkin ajan kuluttua huomaat, onko ollut apua vai ei. Aloitin neljällä tabletilla per päivä, ja jo parin kuukauden kuluttua huomasin saaneeni selvää apua. Sen jälkeen pystyin pudottamaan annostuksen kahteen tablettiin päivässä.
- Sen jälkeen olen ostanut pakettini itse. Polvi ei ole ollut turvoksissa tämän vajaan parin vuoden aikana eikä siihen ole kertaakaan edes sattunut. Eikä ole tarvinnut juosta punkteerattavana. Nyt polvilumpio on ihan oikean polven näköinen, siinä on kolot ja kaikki. Voin vaikka kontata, eikä siihen silti satu eikä se rupea turpoamaan.
Marikan ongelmat eivät silti ole olleet vielä tässä. Alkuvuodesta 1997 hänen peräänsä ajoi rattijuoppo.
- Sen jälkeen minulla on ollut monenlaista vaivaa, hän huokaa. – Oikea olkapää jäi merkilliseksi, mutta varsinaista syytä ei koskaan löydetty. Olkapäässä kulki kuin sähkövirta, olisi voinut sormella vetää sen viivan missä sähkö tuntui kulkevan. Se vaivasi minua yölläkin. Sen jälkeen kun olin ruvennut syömään äitini suosittelemia tabletteja, huomasin yhtenä päivänä yllättäen, että myös olkavaivat olivat kadonneet. Hierojanikin ihmetteli asiaa kovasti.
Lääkärillä Marikan ei ole sen koommin tarvinnut vaivojensa vuoksi käydä. Mitäs terve ihminen lääkärillä tekee.
- Minulla on ollut särkyä myös oikeassa lonkassa, mutta nyt sekin ongelma on poissa, vaikka olen aika pitkällä raskaana ja painoa on tullut lisää. Kaikki minua aikaisemmin vaivanneet kivut ja säryt ovat kerta kaikkiaan poissa. Ennen muuta olen äärettömän iloinen siitä, että polvi on parantunut täysin. Olen saanut sen myötä ihan kokonaan uuden elämän.

Teksti: Reijo Ikävalko / Terveys-Hymy


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU