Luontaistuotteet Via Naturale
 

Easy Lady: Kuumat aallot tyyntyivät ja PMS-oireet helpottuivat

Myös PMS-oireet helpottuivat

Kuumat aallot katosivat

Anne Oivanen huomasi vuosi sitten tulleensa tilanteeseen, joka vääjäämättä odottaa jokaista viisikymppistä naista: vaihdevuosioireita alkoi siunaantua.
- Tuli kuumia aaltoja ja hikoilutti, mutta onneksi paikallinen luontaistuotekauppias osasi suositella sopivia ilopillereitä, hän viisastelee.

Anne Oivanen, 47, on syntynyt ja asunut Pohjois-Savon Kiuruvedellä koko ikänsä. Hän on toiminut perhepäivähoitajana jo miltei kaksi vuosikymmentä, ja sitä ennen hän hoiti omia lapsiaan. Vanhin eli 20-vuotias Mika on lentänyt pesästä opiskelemaan Joensuuhun datanomiksi, mutta 12-vuotias nuori neiti Mira asuu yhä äitinsä kanssa. Anne ja hänen miehensä erosivat kahdeksan vuotta sitten.
Anne hoitaa lapsia kotonaan. Listoilla on peräti 10 muksua, joiden ikähaitari vaihtelee yhdeksänkuukautisesta vauvasta kuusivuotiaaseen esikoululaiseen, mutta aivan yhtaikaa tämä hurja sakki ei sentään ole Annen hoidossa. Parhaimmillaan lapsia on ollut kerralla seitsemän. Onneksi Annella on kuitenkin apulainen. Virallisesti Annen katraaseen kuuluu 4,5 lasta, mutta isompi ryhmä on tilapäisesti hänen hoteissaan muutaman kuukauden ajan.
Anne on onneksi ollut koko ikänsä terve nainen eikä hänellä ole minkäänlaista lääkitystä. Ikä kuitenkin muistuttaa meitä jokaista jossakin vaiheessa elimistön vanhenemisesta.
- Vuosi sitten alkoi tulla vaihdevuosivaivoja. Ilmaantui kuumia aaltoja ja hikoilutti. Omalle äidille niitä alkoi aikanaan tulla ihan samassa iässä.
- Menin paikalliseen luontaistuotekauppaan muutama kuukausi sitten ja selitin tilanteen. Minulle suositeltiin Easy Lady –nimistä valmistetta ja aloitin ottamalla kaksi tablettia päivässä. Eikä vienyt kovin kauan, kun kuumat aallot lakkasivat tulemasta.
Anne myöntää kärsineensä jonkin verran myös kuukautisia edeltävistä PMS-oireista.
- Niin ainakin Mira väittää, että niitä on, Anne nauraa. – Eivät ne kuitenkaan omasta mielestäni ole kovin pahoja. Ei meillä nähdä lentäviä lautasia.
Tätä nykyä Anne ottaa enää yhden Easy Lady –tabletin päivässä, ja oireet pysyvät silti poissa. Luontaistuotteet olivat hänelle jo ennestään tuttuja, sillä hän syö päivittäin myös kalaöljyä, magnesiumia ja karnitiinia.
- Kävin oireitteni takia myös gynekologilla, joka kertoi, että oireita saattaa tulla jo minun iässäni, mutta että ne voivat kadota vähäksi aikaa, jonka jälkeen niitä alkaa tulla uudestaan. Nytpä ainakin tiedän, millä konstilla tällä ensimmäisellä kerralla sain kuumat aallot katoamaan.
Vaikka Annen päivätyö on aikamoista punnertamista, hän käy siitä huolimatta – tai ehkä juuri sen takia – pari kertaa viikossa punttisalilla. Kun kesäkelit koittavat, hän lähtee pururadalle.

Sekä vaihdevuosivaivoihin että PMS-oireisiin
Noin puolitoista viikkoa ennen kuukautisia alkaa monilla naisilla ilmaantua fyysisiä ja psyykkisiä vaihteluita. Niitä on kirjattu ainakin 150 erilaista. Vaihtelut liittyvät normaaliin kuukautiskierron aikana tapahtuviin hormonaalisiin muutoksiin ja päättyvät viimeistään kuukautisten alkaessa. Tyypillisiä ovat tällöin mm. vihanpuuskat, itkukohtaukset, arviointikyvyn häiriöt, paniikkikohtaukset, ahdistuneisuus, hikoilu, päänsärky, rintojen arkuus ja kipeytyminen sekä yleinen turvotus. Muita epämiellyttäviä tunnetiloja ovat keskittymiskyvyttömyys, syyllisyyden- ja alemmuudentunne, uupumus ja pelkotilat

Teksti: Reijo Ikävalko / Terveys-Hymy


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU