Luontaistuotteet Via Naturale
 

Omegat: Jussin yöjuoksut loppuivat

Porilainen Jussi Sukeva alkoi runsas vuosi sitten kärsiä monille vanheneville miehille tutusta vaivasta: yöunet katkesivat monta kertaa yössä vessahätään. Tätä nykyä Jussi kuitenkin nukkuu yönsä taas kuin tukki ja heräämättä kertaakaan.

- Tilanteen pelasti rasvahappovalmiste, hän kertoo tyytyväisenä.

Jussi Sukeva, 76, teki 40 vuoden elämäntyönsä Huberilla putkimiehenä. Myös Jussin isä oli saman firman putkimiehiä, samoin Jussin veli, ja onpa jokainen Jussin ja hänen vaimonsa Annelin, 74, kolmesta pojastakin aloittanut työhommansa putkimiehenä. Yksi pojista on putkimiehen hommissa tänäkin päivänä ja jo seuraavassa polvessakin on ilmiselvästi samoja rööriroopen geenejä. Yksi Jussin lapsenlapsista on nimittäin lukenut LVI-insinööriksi.

Putkeen siis menee Sukevan suvussa. Jussilla ja Annelilla on myös kaksi tytärtä, jotka huolehtivat lähinnä kansalaisten muiden putkien hyvinvoinnista. Porin Luontaisprisman omistaja, luontaistuotekouluttaja ja diplomihomeopaatti Merja Lindström ja hänen siskonsa, fytonomi ja hierontaterapeutti Marjo Sukeva ovat Terveys-Hymyn lukijoiden tuttuja jo monista aikaisemmista artikkeleista.

Sukevan heimonvanhin Jussi on ollut koko ikänsä terve mies, ja ihmekös tuo, kun Merja on syöttänyt hänelle jo vuosikausia tukevia määriä luontaistuotteita. Vain keuhkoputkentulehdus vaivaa Jussia aika ajoin, mutta se on vanhan putkimiehen ammattitauti. Jussi altistui työhommissaan asbestille.

- Otan Merjan suosittelemia luontaistuotteita aamuin illoin, Jussi kertoo. – Aloitan aamuni omenaviinietikalla, ja syön myös piimaata, hunajaa, lesitiiniä, E-, C- ja B-vitamiineja, inkiväärikapseleita ja arginiinia. Illalla juuri ennen nukkumaan menoa olen jo vuosikaudet ottanut magnesiumia, ja nyt viime lokakuusta lähtien myös kaksi kapselia Omegat-rasvahappokapseleita.

Nyt pääsemmekin sitten itse päivän teemaan. Ikinuori Aira Samulin on jo pitkään hehkuttanut Omegat-rasvahappokapseleiden puolesta ja hän nimittääkin itseään nykyään rasvahappomatkasaarnaajaksi. Aira tuli Merjan liikkeeseen esiintymään viime lokakuun alkupäivinä, ja Jussi Sukeva päätti Airan käynnin kunniaksi kokeilla Omegat-kapseleita.

- Olin toki jo sitä ennenkin syönyt monenlaisia rasvahappovalmisteita, mutta nyt hoksasin ruveta ottamaan kaksi kapselia Omegat-tuotetta juuri ennen nukkumaan menoa, Jussi juttelee. – Ne alkoivat toimia ihan heti sillä lailla, että vessareissulle ei ole sen jälkeen tarvinnut yöllä enää herätä. Joskus jouduin käymään vessassa pari kolmekin kertaa yössä.

- Isä oli ensimmäinen, joka hoksasi kokeilla Omegoitten siirtämistä iltaan, Merja Lindström toteaa. – Koko juttu on aika uskomaton eikä kukaan tiedä ihan tarkkaan, miksi Omegat vaikuttaa tällä tavalla, mutta sittemmin moni muukin viisikymppinen ja sitä vanhempi mies on tullut kertomaan minulle ihan samaa. Öiset vessareissut ovat kerta kaikkiaan jääneet. Rasvahapot eli prostaglandinit viittaavat jo sanana miehen eturauhaseen eli prostataan, josta prostaglandinit aikoinaan löydettiin. Jotakin tekemistä sillä on tämän asian kanssa, mutta se minua vain ihmetyttää, miksi juuri tämä valmiste toimii. Ilmeisesti sen koostumus on jotenkin ihanteellinen. Kuulin, että valmistavan yrityksen miehet ovat kokeilleet sitä myös ja yhtä hyvin tuloksin.

- Tämä ei ole edes mikään satunnainen juttu, sillä tilanne on ollut sama jo viime lokakuusta lähtien eli puolen vuoden ajan, Jussi Sukeva vakuuttaa. – Olen enemmän kuin tyytyväinen, että voin nukkua yöuneni kaikessa rauhassa.


Monennumeroisia omegoita
Omegat-rasvahappokapseleissa on omegoita vaikka muille jakaa: on kolmosta, kuutosta, seiskaa ja ysiä. Nämä kaikki ovat aivan yhtä tärkeitä ja niitä tarvitaan oikeassa suhteessa toisiinsa, jotta sekä fyysinen että ennen kaikkea psyykkinen kunto pysyisi kohdallaan. Uusimmat tutkimukset puhuvat rasvahappojen merkityksestä esimerkiksi skitsofrenian, ADHD:n, lasten oppimisvaikeuksien, masennuksen ja muiden mielenterveysongelmien ehkäisemisessä ja hoidossa.

Nyt voidaan yhdellä ja samalla valmisteella varmistaa sydämen, ihon, limakalvojen ja aivojen hyvinvointi. Ihmiskehon on saatava kaikkia neljää omega-sarjan rasvahappoa riittävästi ja tasapainoisesti. Omegat sisältää tyrni-, helokki- ja kalaöljyä, herukan ja pellavan siemenöljyä sekä myös meille suomalaisille etenkin talvisin hyvin tärkeää D-vitamiinia. Omegat-kapseleissa ei ole liivatetta vaan pehmytkapseli on valmistettu kasviraaka-aineista. Omegat ei sisällä sokeria, hiivaa, väriaineita tai gluteiinia.


Teksti: Reijo Ikävalko / Terveys-Hymy


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU