Luontaistuotteet Via Naturale
 

Nokkos-Kalkki-Inkivääri: Annan yöllinen selkäsärky lakkasi

"Nyt voin nukkua missä asennossa tahansa"

Jurvalainen Anna Ketola on kärsinyt kipeästä selästään ja sen myötä myös kipeytyneistä polvistaan jo parikymmentä vuotta. Tosi häijyksi vaivat muuttuivat kymmenkunta vuotta sitten.
- Olen kokeillut kaikkia mahdollisia hoitoja, mutta vasta nyt olen saanut vaivoihini helpotuksen, hän kertoo. - Selkäsärky pysyy poissa eräällä luontaistuotteella.

Anna Ketola, 66, on työskennellyt koko ikänsä liikealalla. Hän on ollut hommissa elintarvikeliikkeessä ja eteläpohjalaiseen tyyliin hän on myynyt myös huonekaluja. Myös aviopuoliso on vaikuttanut samoissa töissä. Pariskunnalla on kolme lasta. Alun perin naapurikunnasta Kurikasta kotoisin olevat Ketolat eivät tiedä, mistä on saanut alkunsa sanonta, jonka mukaan pieleen menevistä asioista voi tehdä valituksen Jurvan kuntaan. Joka tapauksessa he ovat asuneet Jurvassa jo 40 vuotta. Anna Ketolalla olisi ollut valittamiseen syytäkin, mutta selkävaivoille Jurvan kuntakaan ei mahda mitään.

- Olen potenut tuki- ja liikuntaelinvaivoja jo kauan, hän huokaa. - Työrupeama oli pitkä ja raskas, ja toisinaan töissä oli kylmäkin. Niinpä selkä alkoi oireilla, ja kun se rupeaa reistaamaan, se käy yleensä myös jalkojen päälle. Vaivoja on ollut jo parikymmentä vuotta, mutta pahoiksi ne äityivät vasta vajaat kymmenen vuotta sitten, kun jäin eläkkeelle.
Anna yritti kipeän selkänsä takia eläkkeelle jo aiemmin, mutta eläkehakemus hylättiin käsittämättömät kuusi kertaa, vaikka peräti seitsemän lääkäriä puolsi häntä. Viimein hänelle myönnettiin työkyvyttömyyseläke.
- Kun selkä vuosi eläkepäätöksen jälkeen kuvattiin magneettikuvauksella, minulle sanottiin, että niillä papereilla olisin päässyt eläkkeelle kertaheitolla, Anna toteaa. - Selästä löytyi välilevyn pullistuma, joka ahtauttaa selkäydinkanavaa. Sitä ei ole ruvettu leikkaamaan enkä ole ollut siitä edes innostunut, koska leikkauksessa on aina omat riskinsä. Ja mahdetaanko eläkeläisestä enää olla niin kiinnostuneitakaan.
- Kaikki mahdolliset muut hoitomuodot olen käynyt läpi. Olen kokeillut fysikaalista hierontaa, akupunktiota, naprapaattia, laseria ja magneettia, mutta suurempaa helpotusta ei ole tullut. Selkä oli eläkkeelle jäämisen aikoihin niin kipeä, että jo aamupuuron keittämisen jälkeen piti mennä makaamaan hellan viereen. Kun illalla menin sänkyyn, piti pakastimesta ottaa kylmäkalle ja puuduttaa sillä kipu, jotta edes joten kuten saisi nukuttua. Minulle on määrätty myös monenlaisia särkylääkkeitä, mutta en ole voinut käyttää niitä, sillä minulla on herkkä vatsa.
Lääkärit eivät ole Annalle suuria lupailleet.
- Viimeksi neurokirurgi koputteli minua viisi minuuttia ja tokaisi sitten, että emme me teistä uutta saa. Olisi saanut jättää senkin sanomatta. Minä pahoitin mieleni ja tokaisin hänelle luulleeni aina, että kirurgi ja Jumala ovat yhtä hyviä. Siihen kirurgi ei osannut sanoa mitään.
- Olen itsehoitona yrittänyt kaikenlaista. Viime kesänä pyöräilimme vähän yli 2000 km ja olen myös uinut avantoa myöten ja voimistellut niin paljon, ettei sitä puolta enää ole varaa lisätä. Näin jalat pysyvät vähän notkeampina. Vuodenajoista kosteat ilmat ovat kaikkein huonoimpia. Annalta tähystettiin oikea polvi vuonna 1995. Lääkäri löysi kierukka- ja kulumavikaa, mutta polvi jäi operaatiosta huolimatta hiukan löysäksi. Myös toinen polvi oireili.
- Polvivaivat johtuivat selästä, Anna kertoo. - Viime kesänä vaivat olivat niin ilkeitä, että aloin jo vaipua epätoivoon, sillä selässäkin oli kauhea särky. Ajattelin kuitenkin, että jotain uutta on taas kokeiltava ja niinpä löysin oikein hyvän OMT- eli ortopedisen manuaaliterapeutin. Hän käsitteli minut kymmenen kertaa ja huomasin saaneeni siitä apua.
Samoihin aikoihin Anna aloitti syödä Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka -valmistetta. Anna tunnustaa olevansa terveysfriikki ja luontaistuotteiden lämmin ystävä. Jo elintarvikeliikkeessä työskentelyn aikoinaan hän vastasi luontaistuotepuolen myynnistä.
- Kyse ei siis ollut oudosta asiasta. Olen aina ollut kiinnostunut pehmeämmistä hoitomuodoista ja joskus haaveilin vähän omaakin liikettä, mutta se jäi. Olen käyttänyt säännöllisesti monenlaisia luontaistuotteita, joskaan en viime aikoina enää kovin aktiivisesti. Rupesin kahdeksan kuukautta sitten syömään Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka -tabletteja kaksi aamulla ja kaksi illalla.
- Kun vähään aikaan ei tapahtunut yhtään mitään, luulin jo, ettei tämäkään keino auta, mutta kun viitisen kuukautta oli kulunut, rupesin huomaamaan ilokseni, että jalkaterien arkuus alkoi vähetä. Samoin myös takareisien kiristys, joka oli aika ajoin aivan mahdotonta, vaikka kuinka yritin voimistella ja venytellä. Sitten rupesi selästä jäämään yösärky pois, mikä oli aivan mahtava juttu. Anna nukkuu nykyään yönsä missä asennossa itse lystää ja ilman särkylääkkeitä, sillä selkä ei enää vaivaa. Myös polvivaivat ovat alkaneet hellittää eikä kipeä polvi herätä enää edes öisin.
- Polvi on pannut hanttiin niin pahasti, että pisin kävelymatkani on ollut tästä postilaatikolle, mutta viimeksi tällä viikolla kävelin läheisellä moottorikelkkaradalla kilometrin verran, mikä on minulle kova saavutus.
Anna ei ole vielä ehtinyt puhua omalääkäreilleen vaivoihinsa tulleesta helpotuksesta, mutta hän aikoo tehdä sen. Hän on enemmän kuin tyytyväinen nykytilanteeseen.
- Eihän tässä mistään ihmelääkkeestä ole kysymys eivätkä perusvaivani ole kadonneet minnekään, mutta on suurenmoinen asia, että särky pysyy poissa. Eikä tarvitse syödä särkylääkkeitä. Selästä ei enää saa uutta, niin kuin se kirurgi totesi, mutta elämä on muuttunut aivan toisenlaiseksi, kun yösärky loppui ja pystyy nukkumaan yönsä.
- Olen huomannut myös sellaisen jutun, että tukka kasvaa nykyään nopeammin kuin ennen. Kynnet ovat aina olleet huonot, mutta nyt Nokkos-Kalkki-Inkivääri+vihersimpukka on vaikuttanut jonkin verran niihinkin.

Teksti: Reijo Ikävalko / Terveys-Hymy


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU