Luontaistuotteet Via Naturale
 

Hyvän Olon Arriba Raakakaakaojauhe – Luomu

Kaakaopuu on pieni trooppisessa Amerikassa luonnonvaraisena kasvava puu. Tuntemaamme kaakaota valmistetaan kaakaopuun pavuista jauhamalla.

Ihmiset ovat käyttäneet kaakaota jo tuhansia vuosia. Nykyinen "chocolate" -sanamme on lähtöisin atsteekkien "chocolat" -sanasta, joka tarkoitti "kitkerää juomaa" tai "karvasta vettä". Eurooppaan ensimmäiset kaakaopavut tuotiin vasta 1500-luvulla. Eurooppalaiset olivat myös ensimmäisiä, jotka keksivät lisätä valkoista sokeria kaakaon joukkoon. Nykyään tiedämme, miten valkoinen sokeri voi aiheuttaa sokeririippuvuutta, lihottaa ja lisätä riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen sekä valtimotauteihin. Sokerin lisääminen kaakaon joukkoon muuttikin alun perin lääkkeenä ja parantavana aineena käytetyn kaakaon ominaisuudet täydellisesti. Eli nykyisin tuntemamme kaakao (esim. maitosuklaassa) on kaukana alkuperäisestä, erittäin terveellisestä kaakaosta. ”Tavallinen kaakao” kuumennetaan korkeassa lämpötilassa ja siihen lisätään erilaisia lisäaineita, kemikaaleja sekä valkoista sokeria.

Alkuperäinen raakakaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista ja todellista superfoodia. Kaakaossa on yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja – mikä on enemmän kuin mustikan, goji- ja acai-marjojen, punaviinin sekä granaattiomenan pitoisuus yhteensä. Lisäksi raakakaakao sisältää tärkeitä hivenaineita, kuten magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä, kuparia ja sinkkiä.

Kaakaota on useita eri lajeja; tavallisimmat ovat Crillo, Forastero ja Trinitario. Hyvän Olon Raakakaakao on Ecuadorilaista Arriba Nacional -lajiketta, joka kuuluu maailman arvostetuimpiin 100 % luomukaakaaoihin.

Käyttö: Hyvän Olon Raakakaakao sopii tavallisen kaakaon tavoin erinomaisesti mitä erilaisimpiin jälkiruokiin sekä leivontaan. Jauhetta voi lisätä kahviin, smoothieen, proteiinijuomaan tai vaikka kookosmaitoon. Maustamattomaan rahkaan lisättynä se tuo herkullista makua ilman sokeria. Itse tehty raakasuklaa on hyvää ja terveellistä eikä sen tekeminen ole vaikeaa.
Useat tavalliselle kaakaolle tai suklaalle allergiset voivat syödä raakakaakaota, koska useimmiten allergia johtuukin suklaan valmistukseen käytetyistä muista aineista, kuten maitojauheesta, pähkinöistä ja lisäaineista.
 

Alkuperämaa: Ecuador
Pakkauskoko: 250 g

Verkkokauppaan pääset täältä
Jälleenmyyjät löydät täältä


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU