Luontaistuotteet Via Naturale
 

Omegat 3-6-7-9

Helokinsiemenöljy – Mustaherukansiemenöljy – Tyrnimarjaöljy – Pellavansiemenöljy – Kalaöljy – E- ja D-vitamiinikapseli  |  Ravintolisä

ELIMISTÖN TARVITSEMAT OMEGA-RASVAHAPPORYHMÄT YHDESSÄ
Omegat 3-6-7-9 on kotimainen helokinsiemenöljy-mustaherukansiemenöljy-tyrnimarjaöljy-pellavansiemenöljy-kalaöljy-E- ja D-vitamiinivalmiste, joka sisältää kaikkia elimistön hyvinvoinnille välttämättömiä omega-3-, omega-6-, omega-7- ja omega-9-rasvahappoja.

Valmiste sisältää erityisesti ns. pitkäketjuisia, monityydyttymättömiä omega-rasvahappoja, joita elimistö ei pysty itse muodostamaan. Niitä kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi, koska niitä on saatava sellaisenaan ravinnosta.

Ruokavalion tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla edistää sydämen normaalia toimintaa sekä veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

OMEGAT 3-6-7-9 KOKO PERHEELLE
Omegat-valmiste sopii koko perheelle, sillä tyydyttymättömien rasvahappojen tarve säilyy läpi elämän.

RASVAHAPOT TASAPAINOSSA
OMEGA-3-, OMEGA-6-, OMEGA-7- VAI OMEGA-9-RASVAHAPPO?

Usein puhutaan vain omega-3:sta ja tarkoitetaan kalaöljyä, mutta välttämättömiä omega-rasvahapporyhmiä on myös muita, joita ei ole kalaöljyssä. Kaikki ryhmät sisältävät useampia samaan ”perheeseen” kuuluvia rasvahappoja. Se, että saa riittävästi yhtä, ei tarkoita, että tulee toimeen ilman toisia. Jokaisella rasvahapolla on oma tärkeä erityistehtävänsä elimistössä ja niitä tulee saada riittävästi tasapainoisessa suhteessa. Tärkeää on myös tasapaino eri ryhmien saannin välillä. Monityydyttymättömiä välttämättömiä rasvahappoja tulee saada tietyssä suhteessa tyydyttyneisiin koviin rasvoihin nähden.

Rakenteellisen eronsa vuoksi esimerkiksi omega-3-rasvahapoista ei voi muodostua omega-6-sarjan rasvahappoja tai päinvastoin, eikä omega-7-rasvahapoista omega-9-rasvahappoja. Omegat 3-6-7-9 valmiste sisältää rasvahappoja kaikista neljästä omega-ryhmästä. Omegatin sisältämät jättihelokin, pellavansiemenen, tyrnin, kalan ja herukansiemenen öljyt omega-3-, omega-6-, omega-7- ja omega-9-rasvahapot ovat tasapainoisessa suhteessa. Omega-3- ja omega-6 rasvahappojen saantisuhteeksi suositellaan 1:4.

OMEGA-3-rasvahapot
Kalaöljyn sekä herukan- ja pellavansiemenöljyn sisältämät omega-3-rasvahapot, ALA, EPA, DPA ja DHA, tulivat yleiseen tietouteen tutkittaessa eskimoiden terveyttä. Eskimoilla ei todettu esiintyvän sydän- ja verisuonitauteja juuri nimeksikään vaikka heidän ruokavalionsa oli hyvin eläintuotevoittoista.

OMEGA-6-rasvahapot
Jättihelokin siementen sisältämistä omega-6 -ryhmän rasvahapoista tärkein on gammalinoleenihappo (GLA). Siitä elimistö muodostaa saman ryhmän toista tärkeää rasvahappoa, arakidonihappoa (AA).

OMEGA-7-RASVAHAPPO
Tyrniöljyssä on omega-7-ryhmään kuuluvaa palmitoleenihappoa enemmän kuin missään muussa öljyssä.

OMEGA-9-RASVAHAPPO
Tuotteesta saatavista Omega-9-rasvahapoista tunnetuin on kertatyydyttymätön öljyhappo. Niitä esiintyy myös muissa siemenöljyissä.

D- ja E-vitamiinit
D-vitamiini ja E-vitamiini ovat ns. rasvaliukoisia vitamiineja, jotka imeytyvät parhaiten, kun ravinnossa on myös rasvaa. Omegat 3-6-7-9 vuorokausiannos 2 kapselia sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä D-vitamiinia, joka edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Annostus: 2 kapselia päivässä. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannostusta ei saa ylittää. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion eikä terveiden elämäntapojen korvikkeena. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. HUOM! Ennen leikkauksia suositellaan rasvahappojen käyttöön noin kahden viikon taukoa.

Pakkauskoot: 60 ja 140 kapselia.

Valmistettu Suomessa.

Verkkokauppaan tästä
Etsi oma jälleenmyyjäsi täältäNivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU