Luontaistuotteet Via Naturale
 

Candida Forte

Greipinsiemenuute – Inuliinivalmiste  |  Ravintolisä


SUOLISTON ”KOTIELÄIMET” EPÄTASAPAINOSSA?
Hyvinvoiva ja tasapainossa oleva suoliston mikrobikanta on oleellinen osa hyvin toimivaa suolistoa ja ruuan sulatusta. Tasapaino voi kuitenkin helposti häiriintyä epäsäännöllisten elintapojen, lääkkeiden ja yksipuolisen ravinnon vaikutuksesta. Epätasapainossa oleva bakteerikannalle – dysbioosille – on ominaista haitallisten suolistomikrobien liiallinen lisääntyminen ja valtaan pääsy. Niiden joukossa rehottaa usein myös Candida albicans-niminen hiivalaji. Eri hiivakantoja tunnetaan jo toistatuhatta, mutta yleisin on Candida. Dysbioosi ja hiivan liikakasvu vaivaa usein ihmisiä ilman, että heille selviäsi mistä ongelmat johtuvat. Esimerkiksi saksalaiset ovat arvioineet, että kaupunkilaisista kahdeksan ihmistä kymmenestä kärsii jonkinasteisesta hiivaongelmasta.
Suolistossa esiintyvää hiivaa ja sen aiheuttamia vaivoja oireineen on kautta aikojen pidetty luulosairautena, jota ei edelleenkään tunnusteta lääketieteellisesti sairaudeksi joka tulisi diagnosoida. Vaikka hiivasta nykyään tiedetään enemmän, on siitä kärsivän henkilön useimmiten tehtävä ”diagnoosi” yhä itse ja etsittävä itse helpotusta ongelmaansa. Elimistössä valtaan päästyään se voi aiheuttaa mitä kummallisimpia vaivoja.

ONGELMAA RIITTÄÄ 
Kun suolistossa asustavien hyvien mikrobien ja pahojen mikrobien, kuten Candidan välinen tasapaino järkkyy, voi hiivasyndrooma alkaa kehittyä. Kun hiiva on vallanneet suoliston, sen erittämät aineenvaihduntatuotteet voivat imeytyä verenkiertoon ja etsiytyä myös muualle elimistöön. Suolistohiivan liikakasvu voi kertoa itsestään turvottamalla mahaa, tekemällä sen kovaksi tai löysäksi ja aiheuttamalla ilmavaivoja. Jos hiivan saa levitä rauhassa, epämääräisiä tuntemuksia voi alkaa esiintyä lihaksissa ja nivelissä voivat, kuten myös muistikatkot ja ärtyneisyys, väsymys tai alakuloisuus. Myös alkoholin sietokyky laskee niin, että jo yhdestä "paukusta" tai kahdesta keskikaljasta voi tulla humalaan ja saada krapulan. Hiivan liikakasvu voi siis olla monen vaivan ”äiti”.

YLEISIMMÄT SYYT
Hiivaongelmat alkavat yleensä paksusuolesta. Antibiootti- ja muut lääkekuurit tai jatkuva E-pillereiden käyttö ovat sen yleisimpiä aiheuttajia. Ruokavaliossa ruuan lisäaineet, runsas sokerilla makeutettujen elintarvikkeiden ja juomien, puhdistetuista vehnäjauhoista ja valkoisesta riisistä valmistettujen tuotteiden käyttö, sekä ympäristömyrkyt muuttavat suolisto-olosuhteita ja edesauttavat dysbioosin ja hiivasyndrooman kehittymistä. Omilla elintavoilla ja terveellisesti monipuolisella ruokavaliolla on siten ratkaiseva merkitys hiivaongelmien kehittymisessä ja hoidossa.

CANDIDA FORTE ON OSA SUOLISTOMIKROBIEN TASAPAINOTTAMISOHJELMAA
Candida Forten sisältämät ainesosat on valittu niiden perinteisesti tunnettujen ominaisuuksien perusteella. Tuotekehityksessä on keskitytty hiivaongelmaiselle henkilölle suositeltua ruokavaliota tukeviin ainesosiin.

GREIPINSIEMENUUTE
Greipinsiemenuutteen ainesosat ovat ympäristöystävällisiä ja ihmiselle turvallisia kasvin fenolisia aineita. Niillä kasvi suojelee itseään luonnollisella tavalla mm. erilaisia taudinaiheuttajia kuten viruksia ja mikrobeja vastaan. Amerikassa greipinsiemenuute on yleisesti käytetty lisäravinto suolistohiivojen ravitsemuksellisen häädössä.

INULIINI - MAITOHAPPOBAKTEERIEN TUKIRAVINTO
Sikurijuuresta eristetty inuliini on vähäenerginen hedelmäsokeriyksiköistä muodostunut frukto-oligosakkaridi (FOS). Se tukee suolistossa elävien maitohappobakteerien kasvua ollen niille sopivaa ravintoa ja energian lähde.

PSYLLIUMKUITU - SUOLISTON PUHDISTAJA
Psyllium on vesilikoinen eli geeliytyvä kuitu. Sitä saadaan intialaisen Plantago ovata kasvin jauhetuista siemenistä. Se sitoo itseensä runsaasti vettä imeytymättä kuitenkaan ohutsuolesta. Psyllium vaikutus on mekaanista. Se tunnetaan suolen toimintaa edistävänä laksatiivina, jota on mm. apteekkien ummetuksen esto valmisteissa. Paksusuolen seinämillä saattaa olla runsaasti ruuasta muodostunutta ”kuonaa”, joka on syntynyt huonosti sulaneista kuiduttomista ruoka-aineista. Kuitupitoinen ravinto irrottaa suolesta kuonaa ja puhdistaa näin suoliston seinämiä. Siksi myös jokapäiväisen ruokavalion tulee olla kunnossa.

MAA-ARTISOKKA – INULIININ LUONTAINEN LÄHDE
Samoin kuin inuliini, myös maa-artisokka toimii suolistobakteerien terveysravintoa. Terve suolistomikrobisto tukahduttaa hiivakasvuston ylivaltaa ja ylläpitää oikeaa bakteeritasoa, mikä tasapainottaa suolen toimintaa. Inuliini on myös diabeekikoille sopivaa hiilihydraatti.

TESTAA ITSE HIIVA
Vaikka suolistohiivan liikakasvun osoittaminen ei helposti onnistu laboratorioissakaan, voi mahdollisesta liikakasvusta kertovan ennakkotestin tehdä itsekin ensimmäiseksi aamulla, kun on herännyt. Ennen kuin juo tai syö mitään, sylkäistään lasiin, jossa on haaleaa, käden lämpöistä vettä. Seuraamalla noin 15 min välein mitä lasissa syljelle tapahtuu, saa viitteen elimistön hiivatilanteesta. Hiivaongelmaa on todennäköinen, mikäli veden pinnalla kelluvasta syljestä lähtee alaspäin nauhamaisia rihmoja, ikään kuin "jalkoja" tai sameita sylkipilkkuja alkaa leijua vedessä, tai samea sylki vajoaa kokonaan lasin pohjalle.

ANNOSTUS JA LISÄOHJEITA
Candida Forten käyttö aloitetaan nauttimalle aluksi neljän viikon ajan 2 tablettia aamuin illoin aterian yhteydessä. Sen jälkeen ylläpitoannoksena otetaan yksi tabletti aamuin illoin aterian yhteydessä. Suosittelemme käyttämään Candida Fortea vielä 1-2 kuukautta sen jälkeenkin kun hiivaoireet ovat loppueet. Runsas veden juonti ja candida-ruokavalion ehdoton noudattaminen ovat hoidon onnistumisen edellytyksiä. Ruokavaliomuutoksille herkät henkilöt voivat aluksi puolittaa Candida Forte annostuksensa. Jatkuvasta ummetuksesta kärsivät saavat lisäapua suoliston puhdistukseen suolihuuhtelusta niin halutessaan. On mahdollista, että lieviä puhdistumisoireita kuten ilmavaivoja, iho-oireita, nivel- ja lihassärkyä voi esiintyä Candida-kuurin alkuvaiheessa. Ne kuuluvat monesti osana elimistön ohimeneviin reaktioihin, jotka kuitenkin melko pian loppuvat.

RUOKAVALIOSTA
Ruokavaliolla on ratkaisevan tärkeä osuus hiivasyndrooman hoidossa. Ruokavalio-ohjeita voi saada ja tutkimuksiin päästä myös terveyskeskusten kautta. Eniten ohjeita löytyy kuitenkin kirjakaupoista, luotettavilta nettisivuilta ja luontaistuotekauppojen koulutetuilta myyjiltä, kuten fytonomeilta. Sopivan ruokavalion löytäminen on yksilöllistä, mutta tärkeitä perusohjeita on syytä noudattaa tarkoin toivotun tuloksen saavuttamiseksi. Ruokavaliohoidon tulisi kestää useita kuukausia, vähintään yhtä kauan kuin Candida Forten nauttimisen. Hankalissa tapauksissa sitä tulee jatkaa pitempään ja hiljalleen ottaa yksi ruoka-aine kerrallaan takaisin, seuraten samalla elimistösi reaktioita. On tärkää pitää mielessä että ruoka-aineiden poistamien ruokavaliosta ei saa johtaa ruokavalion yksipuolistumiseen vaan tilalle on aina otettava vastaava terveyttä edistävä vaihtoehto.

SOKERI, VALKOINEN VEHNÄJAUHO JA HIIVA POIS
Sokerikielto ei merkitse ainoastaan makeisten tai pöytäsokerin pois jättämistä. Se merkitsee kaiken makean pois – mukaan lukien hunajan, kuivatut hedelmät, sokeroidut hillot, virvoitusjuomat, siirapit yms. Hiilihydraattipitoinen ruoka on hiivan herkkua. Hiivalla nostatetut leivät, alkoholi ja muut hiivaa sisältävät tuotteet tulisi myös pitää "pannassa".

Puhdistaessasi kehoa, vältä seuraavia:

 • Sokeri ja kaikki makeat ruoka-aineet (mukaan lukien makeat hedelmät)
 • Sienet
 • Valkoinen vehnäjauho sekä ainakin aluksi kotimaiset viljat
 • Hiivapitoiset ainesosat (myös hiivapitoiset mausteet ja heravalmisteet, hiivapitoinen alkoholi sekä kaikki homeet, esim. homejuustot)
 • Raskasmetalli-alttiit raaka-aineet, kuten esim.tonnikala
 • Porkkana ja peruna, mikäli ne aiheuttavat mahan kuplintaa

Valitse tilalle keholle mieluisampia tuotteita:

 • Gluteenittomat viljat, kuten: tattari, hirssi, riisi, maissi.
 • Linssit, soija, pavut, pellavarouhe.
 • Vihannekset ja maitosokerittomat maitotuotteet.
 • Makeutusaineeksi stevia tai ksylitoli, joka yleensä sopii useimmille.
   

Mikäli haluat lisätietoa hiivan liikakasvusta ja sen ruokavaliohoidosta, suosittelemme lukemaan lääkäri Rauli Mäkelän kirjoittaman kirjan "Hiivasyndrooma" sekä kysymään lisätietoa kauppiaaltasi.
 

Annostus: Aluksi neljän viikon ajan 2 tablettia aamuin illoin aterian yhteydessä. Sen jälkeen ylläpitoannoksena otetaan yksi tabletti aamuin illoin aterian yhteydessä. Suosittelemme käyttämään Candida Fortea vielä 1-2 kuukauden ajan oireiden häviämisen jälkeenkin. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannostusta ei saa ylittää. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion eikä terveiden elämäntapojen korvikkeena. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. HUOM! Emme suosittele Candida Fortea raskaus- tai imetysaikana

Pakkauskoko: 60 tabl

Valmistettu Suomessa.

 

Verkkokauppaan tästä
Etsi oma jälleenmyyjäsi täältä


Nivelet ja luusto
Rasvahapot
Energiaa ja vastustuskykyä
Painonhallinta
Ihonhoitotuotteet
Erityisravintoaineet
Snacksit
Seksuaaliterveys
Superfoodit
  Kaikki tuotteet
 
FI FI EN RU